Veelgestelde vragen

Over Maatschappelijke Diensttijd en Project FLOW!

Wat is een Maatschappelijke Diensttijd (MDT)?

Project FLOW! is onderdeel van het landelijk programma Maatschappelijke Diensttijd, ook wel MDT. MDT is een initiatief van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Omdat dit Ministerie het belangrijk vindt dat jongeren, zoals jij, talenten mogen ontdekken, ontdekken hoe je deze talenten kan inzetten voor een ander en nieuwe mensen mag leren kennen en begrijpen. Met Project FLOW! doe je dus mee aan een landelijk erkend programma. Als je Project FLOW! hebt afgerond mag je op je CV zetten dat je aan deze MDT hebt meegedaan en afgerond en dat is een hele waardevolle toevoeging. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij er persoonlijk veel van leert en je in korte tijd enorm mag ontwikkelen. Wil je meer weten over MDT, kijk dan ook even op www.doemeemetmdt.nl


Voor wie is MDT Project FLOW!?

Voor alle leerlingen van de scholenstichtingen PCOU Willibrord en NUOVO vanaf de leeftijd van 14 jaar.


Hoe vaak mag je een MDT doen?

Elke deelnemers van Project FLOW! mag 1 keer deelnemen aan MDT.


Wat moet je doen om deel te nemen aan Project FLOW!?

Als je leerling bent van een van de scholen van de stichtingen PCOU Willibrord of NUOVO dan kun je je aanmelden via aanmelden@projectflow.nl. Je kunt ook bij je decaan en/of mentor vragen of je met je klas deel mag nemen. Ook zij kunnen contact opnemen met Project FLOW! via hetzelfde e-mailadres.


Hoeveel tijd ben ik als deelnemer kwijt aan Project FLOW!?

Het project duurt ongeveer 6 maanden. In die zes maanden besteed je minimaal 80 uur aan het project. Dat is ongeveer 3,5 uur per week.


Zijn de MDT-uren onder of buiten schooltijden?

Deels worden er uren gepland tijdens onderwijstijd. Deels zullen uren na schooltijd besteed moeten worden. Er wordt goed gekeken met school welke uren gemist kunnen worden.


Uit welke onderdelen bestaat Project FLOW!?

Het project bestaat uit persoonlijke tafelgesprekken met talentcoaches, begeleidingsuren, workshops, doe-plekken en uiteraard een diploma-uitreiking.


Wat zijn doe-plekken?

Doe-plekken zijn een soort stages, maar niet helemaal hetzelfde. Je gaat op basis van het door jou bepaalde doel van jouw MDT-traject kijken welke doe-plek bijdraagt aan jouw leerproces. En je gaat deze doe-plek zelf regelen. Een doe-plek bestaat uit vrijwilligerswerk waarbij je meewerkt, ondersteunt en ervaart hoe het voor jou voelt om iets goeds bij te dragen aan de maatschappij. Het kan ook een eigen gedacht project of initiatief zijn.


Krijg ik een beloning voor deelname aan Project FLOW?!

Als je het project afrond, dus 80 uur volbrengt, ontvang je een officieel MDT-certificaat. Bovendien mag je het op CV vermelden.


Staat je vraag er niet tussen?

Hopelijk zijn hiermee je vragen beantwoord. Staat je vraag er niet tussen en wil je meer weten? Stuur een e-mail naar info@projectflow.nl